Basvisualstorytelling

WAAROM EEN BEDRIJFSVIDEO?

Tegenwoordig is jouw ‘online presence’ van groot belang voor de naamsbekendheid van je bedrijf. Eén van de tools om je aanwezigheid online te versterken is een bedrijfsvideo. Zo kun je jouw brand introduceren, uitleggen welke producten jij op de markt hebt, een project uitlichten en nog veel meer! In deze blog ontdek je waarom het opnemen van bedrijfsvideo’s van belang is in jouw marketingstrategie.

Beelden zeggen meer dan 1000 woorden

In een wereld waarin onze aandachtscurve steeds verder daalt is het belang van opvallen ten opzichte van je concurrenten van groot belang. Een bedrijfsvideo maakt dit mogelijk, door je boodschap over te brengen met beeld, muziek en een stem bijvoorbeeld. Hierdoor is de kans dat je blijft hangen bij je ‘potentiële klant’ toch groter, dan wanneer je een lap tekst de wereld in slingert.

Interactie met je klant 

Goede video’s leiden tot een aanzienlijk hogere conversieratio, dan pagina’s zonder. Door je potentiële klant mee te nemen in een boeiende video verhoog je de kans op actie, bij een aankoop, of het invullen van een formulier. Omdat je met video goed kunt inspelen op emotie, en aankopen doen we op basis van? Inderdaad emotie!

Je SEO maakt een sprong 

Google is een belangrijke speler in de online wereld, en dit platform geeft voorkeur aan website met video-inhoud, hierdoor kun je hoger scoren in je zoekresultaten. Je vergroot dus de kans dat mensen je website kunnen vinden.

Bedrijfsvideo in te zetten voor diverse doeleinden

Het voordeel van een bedrijfsvideo is dat je het kunt inzetten voor allerlei doeleinden, zoals naamsbekendheid, een project laten zien of je event laten herbeleven. Zo zijn de mogelijkheden eindeloos!

Voor ieder budget, kunnen we wat moois maken

Van oudsher zijn er denk ik veel mensen die verwachten dat er hoge kosten komen kijken bij het maken van een video. Toch is dit niet het geval, voor een beperkt budget kan er vaak al iets moois gemaakt worden. Dus mocht je een idee hebben, stel ons vooral de vraag en wij kunnen altijd even meedenken in wat de prijs hiervan wordt.

Dus waarom een bedrijfsvideo? Een hogere conversie, betere interactie met je klant, een betere SEO score en hogere brand-awareness, deze voordelen van bedrijfsvideo’s kunnen zorgen voor meer succes binnen je bedrijf.

Ander nieuws

JOUW VERHAAL VERTELLEN?